Asigurarea de Garantare a Prefinantarii (avansului) pentru Fondurile Europene

Daca accesati fonduri europene si trebuie sa garantati avansul primit, aceasta asigurare este solutia.
Pentru a nu va bloca banii in Scrisori de Garantie Bancara sau in conturile Beneficiarului, puteti accesa aceasta polita de asigurare.

Aceasta va acoperi angajamentul ferm si irevocabil asumat de Asigurat si Asigurator privind plata in favoarea Beneficiarului a unei despagubiri in limita sumei asigurate, in situatia in care ASIGURATUL nu isi indeplineste obligatiile stipulate in CONTRACT, in legatura cu:

– RETURNAREA LA TIMP SI IN CONDITIILE STABILITE A SUMEI INAINTATE CU TITLU DE FINANTARE/PREFINANTARE
– UTILIZAREA ABUZIVA A SUBVENTIEI UE
– DAUNE DE INCREDERE; UTILIZAREA IN SCOP DE FRAUDA

Asigurarea de Garantare a Prefinantarii (avansului) pentru Fondurile Europene garanteaza fata de BENEFICIAR indeplinirea corecta a obligatiilor decurgand din CONTRACT, respectiv returnarea la termenul si in conditiile stabilite a sumei asigurate, in stricta concordanta cu termenele si conditiile stipulate in “CONTRACT”.

 Conform procedurii interne de subscriere a asigurarilor de garantii aferente prefinantarilor pentru fonduri europene, pentru a va face o oferta am nevoie de:
1. Contract finantare cu anexa care contine bugetul proiectului semnate de AM (autoritate managenment) si/sau OI (organism implementare).
2. Documentele financiare relevante (bilanturile pentru ultimii 2 ani si balantele aferente, ultima balanta).
3. Descrierea:
3.1 companiei care solicita garantia(cu activitate ,investiltii, clienti, datorii ,creante etc), descriere proiect (daca are pagina de internet linkul catre aceasta).
3.2 descriere experienta fonduri europene (a companiei sau angajatilor relevanti); eventual daca are, cine este firma/PF care este consultant pentru implementare (eventual cu prezentare sau link pagina de internet).
4. Descriere a sursei/metodei previzionate de:
4.1 cofinantare a cheltuielilor eligibile pt proiect.
4.2 finantare a cheltuielilor neeligibile din proiect.
4.3 finantare pe termen scurt a TVA (experienta relavanta in rambursari TVA ajuta).
4.4 finantare a cheltuielilor necesare dar care la scrierea /depunerea proiectului nu au fost luate in calcul si care acum vor trebui acoperite.
5. Unde este cazul, planul de afaceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu